woensdag 17 december 2008

De Boom


Foto: Gaudi vóór zijn nieuwe kerstboom


Géén Kerst zonder boom denken velen, en ieder jaar weer wordt daar misbruik van gemaakt door louche lieden, die alvorens zich in de illegale vuurwerkhandel te storten nog snel wat geld willen verdienen door u voor veel te veel geld een paar dennetakken op stok te verkopen.
Voor u èn hen heb ik een verrassing: in driekwart van de Nederlandse voor het publiek toegankelijke bossen is het volkómen legaal om een jong denneboompje om te zagen en mee naar huis te nemen.
Toegegeven, een Nordman zul je in onze wouden niet snel aantreffen, maar die Amerikaanse dennen die sinds de vorige eeuw als onkruid half europa overwoekeren staan overal voor het grijpen en als kerstboom voldoen ze prima.

Enige voorzichtigheid is geboden: zowel medebosbezoekers als veel medewerkers van Staatsbosbeheer wéten niet dat u legaal aan het zagen bent en dat leidt al snel tot onprettige discussies. Bezoek het bos dus tegen het vallen van de avond, zoek in de laatste zonnestralen een geschikt boompje uit, zaag het om terwijl de duisternis valt en gebruik het donker en een paar stevige vuilniszakken om uw kerstboom onopvallend af te voeren :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten