woensdag 17 december 2008

Introductie

We staan weer voor de feestdagen en dat betekent de gebruikelijke ellende van veel te veel eten en drinken. Wàt er precies feestelijk aan is om je één keer per jaar helemaal te pletter te vreten ontgaat me al járen, maar als ik de binnenstromende folders bekijk wordt er ook dit jaar weer van ons verwacht dat we ons scheelbetalen aan frutsels en fratsels, gepresenteerd door een jolige supermarktmanager.
Waaròm die supermarktmanager zo vrolijk is wordt al snel duidelijk als we naar de prijzen van zijn artikelen kijken: normaal al stevig geprijsde levensmiddelen worden twee keer zo duur als er een halve kers op ligt, de "specialiteiten" vliegen ons onder een excellent-label om de oren (hoezo excellent? is de rest rotzooi dan?) en zèlfs zaken als kaas en boterrhamworst krijgen een feestprijsje mee door ze in kerstboomvormpjes te snijden...
Vandaar deze pagina's met recepten die wellicht iets meer tijd en moeite kosten, maar in ieder geval een stuk goedkoper zijn. Niet alleen voor de eindejaarstijd maar het hele jaar door bruikbaar en dat kan je van die supermarktmanager niet zeggen: die is allang over zijn uiterste verkoopdatum heen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten